Για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και του 32χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής σε καφετέρια στα Σεπόλια μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (2/6) ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών στην νοτιοανατολική Αττική, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Δεν συνδέονται οι υποθέσεις μεταξύ τους. Ο Αλβανός έχει να κάνει με την αλβανική μαφία και εμπόριο ναρκωτικών. Ο Μπερδέσης έχει να κάνει με άλλα πράγματα. Με βεντέτα στην Πάτρα, δολοφονίες, μπραβιλίκια και τέτοια» είπε στο Mega ο Γιώργος Καλλιακμάνης και εξήγησε: «Όμως αν φθάσεις στην άκρη του νήματος, βλέπεις ότι όλες οι υποθέσεις με διακλαδώσεις συνδέονται. Η ‘’Greek Mafia΄΄μπορεί να έχει υποδιαιρέσεις και τμήματα όμως έχει και διασυνδέσεις μεταξύ τους».

«Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει την λογική ”follow the money” για να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα. Θα ακολουθηθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος προκειμένου να εντοπιστούν τα κεφάλια της ‘’Greek Mafia’’. Mη ξεχνάτε ότι και ο Αλ Καπόνε συνελήφθη για φοροδιαφυγή» είπε.

Τι είπε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Αναφερόμενος στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είπε πως «του έκλεισαν το στόμα και εκεί φαίνεται πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν θράσος. Όταν φτάσεις στη στιγμή να σηκώσεις το πιστόλι και να σκοτώσεις έναν δημοσιογράφο δείχνει θράσος».

«Λόγω lockdown η βρύση με το χρήμα είχε σταματήσει να ρέει»

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι υπόθεση που κρατά χρόνια. Τώρα βλέπουμε μια έξαρση στις ανθρωποκτονίες. Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η δραστηριότητα αυτή οφείλεται στο ότι ενάμιση χρόνο υπήρχε σκληρό lockdown, οπότε η βρύση με το χρήμα είχε σταματήσει να ρέει. Τώρα σιγά σιγά να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να δουλεύουν. Η βρύση θα ανοίξει ξανά και όλοι προσπαθούν να πάρουν από ένα ποτήρι για να πιουν νερό από τη βρύση των παράνομων δραστηριοτήτων» εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών στην νοτιοανατολική Αττική.

«Η Αστυνομία έπρεπε να εκμεταλλευθεί την περίπτωση στην Ζάκυνθο. Ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε πήγε στην Αστυνομία και είπε κάποια πράγματα. Αυτό δεν το έχεις πάντα» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Καλλιακμάνης έκανε λόγο ότι θα δημιουργηθεί ομάδα κρούσης της Αστυνομίας που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το οργανωμένο έγκλημα, με τη συμμετοχή της ΣΔΟΕ και της υπηρεσίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος. «Πολλοί για να ξεπλύνουν χρήμα έχουν νόμιμες επιχειρήσεις».