Μία ακόμη περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης στο Βόλο εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Δράστης είναι ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα είχε διαπράξει άλλες τέσσερις περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Βόλου και του Αλμυρού.

Ειδικότερα, το πρωί της 24ης Ιουνίου, ο 45χρονος μετέβη στο σπίτι της 77χρονης ημεδαπής, όπου, προφασιζόμενος ότι εργάζεται σε κοινωνική Υπηρεσία και είναι γνωστός συγγενικού της προσώπου, της ζήτησε να του παραδώσει χρηματικό ποσό ύψους 2.500 ευρώ, ως εγγύηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης επιδόματος ύψους 7.500 ευρώ.

Στη συνέχεια, με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε άγνωστη μέχρι στιγμής συνεργός του, μετέφερε την ηλικιωμένη σε τραπεζικό κατάστημα, η οποία εκταμίευσε το ποσό των 2.500 ευρώ και του το παρέδωσε.

Η σχηματιζόμενη σε βάρος του 45χρονου δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της συνεργού του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.