Δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Σε δύο διαφορετικές περιοχές βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 530 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες πρωινές ώρες, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Αμαρίου, Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, με την συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, καθώς και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες του παραπάνω Δήμου, 6 ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 530 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 5 μέτρα, στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και 3 κιλά και 800 γραμμάρια κάνναβη προερχόμενη από συγκομιδή και αποξήρανση.

Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας. Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ π προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.