Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός από τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Πρόκειται για έναν από τους εργαζόμενους του δήμου που έκανε εργασίες κηπουρικής στο παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από τον τόπο της εκτέλεσης και ο οποίος είδε τον δολοφόνο να αδειάζει το όπλο πάνω στο σώμα του δημοσιογράφου.

«Είδα τον εκτελεστή, είναι ένας άνθρωπος με πράσινο στρατιωτικό τζάκετ να είναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί. Και όχι μία, έριξε αρκετές πάνω από το θύμα» αναφέρει ο άνδρας, μιλώντας στον Alpha.

«Ακούμε έναν ήχο, σαν κρότο από παλιά εξάτμιση, που είναι χαρακτηριστικός. Γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται, κάνω δυο βήματα, ο κρότος συνεχιζόταν και βλέπω τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να ρίχνει σωρηδόν στο θύμα κάτω. Ενώ το μάτι έβλεπε, το μυαλό αδυνατούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κρατήσω κάτι άλλο, εκτός από το χακί, το όπλο που είχε στην άκρη ένα εξόγκωμα σαν σιγαστήρα» περιγράφει.

«Κράτηκε 15-20 δευτερόλεπτα, ένα τσαφ ήταν, μέχρι να καταλάβουμε, τι γίνεται» αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

«Ήταν πολύ ψύχραιμος»

«Μου είπε η γυναίκα αστυνομικός να πλησιάσω να δω αν ζει ο άνθρωπος, ενώ μιλάγαμε στο τηλέφωνο, έκανα δυο βήματα προς τα εκεί, μόλις είδα το αίμα δεν μπόρεσα. Ήταν από πάνω και ρίχνανε, τουλάχιστον 3-4 σφαίρες εξ’ επαφής. Λέω δεν μπορώ να πλησιάσω» δηλώνει.

«Η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε ούτε πέντε λεπτά. Έκλεισαν τον χώρο με κορδέλες, μας έβγαλαν πιο έξω, δώσαμε τις καταθέσεις εκεί και μετά πήγαμε στο τμήμα. Ήταν πολύ επαγγελμαστκή δουλειά, πολύ ψύχραιμος, πολύ άνετος, ανέβηκε επάνω στη μηχανή και έφυγαν πολύ άνετοι».

Κοντά στους υπόπτους οι αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έρευνες βρίσκονται στο στάδιο αφαίρεσης, αφαιρούν υπόπτους και έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων.

Σημαντικά είναι επίσης τα βίντεο πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, γιατί το πιθανότερο είναι οι δολοφόνοι να είχαν κάνει πρόβες ή να είχαν βρεθεί πάλι στο σημείο της δολοφονίας.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο δικηγόροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ βρέθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να δηλώσουν παράσταση πολιτική αγωγή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.