Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία και ο δημοσιογραφικός κόσμος ιδιαίτερα, από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης, επιστήθιος φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ και νονός του παιδιού του, περιέγραψε τις ανατριχιαστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας όταν και ο γιος του δημοσιογράφου πήγε να δει αν επρόκειτο για τον πατέρα του.

Μιλώντας στον Alpha, o Πέτρος Καρσιώτης μίλησε για τον γιο του Γιώργου Καραϊβάζ, που είναι σήμερα 21 ετών.

«Είναι ένα χρυσό παιδί, σοφό μυαλό, καθοδηγητής πραγματικά που έδινε συμβουλές και στον Γιώργο και σε μένα.

Έχει καθαρό μυαλό, έχει μια άλλη προσέγγιση, σπουδάζει στο Πολυτεχνείο, είχε όλα τα φόντα και το παιδί μαζί με την μητέρα δυστυχώς ήταν στο σπίτι και περίμεναν τον πατέρα χθες το μεσημέρι και δεν είχαν αντιληφθεί τι γινόταν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε συγκινημένος πως ο νέος «είχε τη μοναδική ελπίδα όταν άκουσε ότι κάτι έχει συμβεί με έναν άνθρωπο, να πλησιάσει μέσα από τους αστυνομικούς και να δει τα ρούχα με την ελπίδα ότι δεν ήταν ο πατέρας του».

«Όταν είδε κόσμο, κατέβηκε και πήγε κοντά με την ελπίδα και αναγνώρισε τα ρούχα του πατέρα. Οι αστυνομικοί έκαναν τα πάντα να μην δουν εκείνη την ώρα. Ήταν αμέριμνοι και η σύζυγός του η Στάθα και ο Δημήτρης το παιδί πάνω στο διαμέρισμα, τον περίμεναν όπως κάθε μεσημέρι μετά την τηλεοπτική εκπομπή».

Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 11/4 και ώρα 15:00 στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο που δείχνει τους δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, χτες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα στην εξίσωση της διαλεύκανσης του εγκλήματος φαίνεται ότι συμβάλλουν και οι φωτογραφίες από τη στιγμή της εκτέλεσης του αστυνομικού συντάκτη.

Σύμφωνα με τον Alpha υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ – καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά οι δύο εκτελεστές φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ καθώς παρακολουθούσαν το καθημερινό του πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι.

Από κει πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Μαφιόζικο χτύπημα βλέπουν οι αρχές – Σαρώνουν τα κινητά

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι αυτό του μαφιόζικου χτυπήματος, καθώς ο τρόπος δράσης των εκτελεστών και η ώρα της δολοφονίας παραπέμπει σε τέτοιου είδους επίθεση.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ η έρευνα στρέφεται σε υποθέσεις με τις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος. Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές.

Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Του έριξαν χαριστική βολή»

Σημαντικές είναι οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που έκαναν εργασίες στο πάρκο, δίπλα στο σημείο της δολοφονίας, οι οποίοι είδαν τους δράστες τη στιγμή του φόνου αλλά και την κατεύθυνση που πήραν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα ο δολοφόνος έριξε και χαριστική βολή στο κεφάλι του δημοσιογράφου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον δημοσιογράφο πέτυχαν 10 σφαίρες, ενώ οι δράστες είχαν τεράστια επιχειρησιακή αυτοπεποίθηση, όπως προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους.

Σαρώνουν τα κινητά

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοληπτικό υλικό, ώστε να ελέγξουν αν έχει καταγραφεί η πορεία των δραστών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία θα χαρτογραφήσει το δρομολόγιο που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από την Κηφισιά έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.