Toν δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια των δύο αδερφών 30 και 28 ετών από τη Μακρινίτσα, που έπεσαν νεκρά από τις μαχαιριές του 31χρονου φερόμενου ως δράστη, συζύγου της νεαρής κοπέλας το βράδυ της Κυριακής. Σε λίγη ώρα φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μακρινίτσα.

Η μητέρα των δύο παιδιών, μιλώντας στο TheNewspaper.gr δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που συνέβη το φονικό.

«Γύρω στις 20:00 το απόγευμα πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε να κατεβάσει το παιδί στο δρόμο για να το δει. Του απάντησε η Κωνσταντίνα οτι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι δυνατόν να το κάνει.

-Καλά, τότε θα ανέβω εγώ.

-Θα φωνάξω την Αστυνομία.

– Αν προλάβεις…

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο φερόμενος ως δράστης ανέβηκε το απότομο καλντερίμι και έφτασε στο πατρικό σπίτι της γυναίκας του. Μπαίνοντας στην αυλή φώναζε «ελάτε εδώ πουλάκια μου» και αμέσως ξεκίνησε να πετά πέτρες και ξύλα για να σπάσει την πόρτα του πάνω ορόφου της διπλοκατοικίας. Επειδή δεν τα κατάφερε κατέβηκε στο ισόγειο όπου έπραξε το ίδιο, την ώρα που απεγνωσμένα η 28χρονη τηλεφωνούσε στην Αστυνομία και ζητούσε βοήθεια.

Αστραπιαία η μητέρα των θυμάτων προστάτευσε το εγγονάκι της, κλειδώνοντάς το σε ένα δωμάτιο μαζί με τον παππού του για να είναι ασφαλές. Στην περιγραφή της σκηνής που εκτυλίχθηκε η άτυχη γυναίκα συνεχίζει:

«Με έπιασε και με χτύπησε με το μαχαίρι σε δύο σημεία και στο πρόσωπο. Θα με σκότωνε. Όμως εκείνη την ώρα κατέβηκε από τη σκάλα η κόρη μου και πήγε κατά πάνω της. Την μαχαίρωσε αμέσως και το κορίτσι έπεσε κάτω σε λίμνη αίματος. Το παιδάκι -μόλις 2,5 ετών- φοβισμένο φώναζε βοήθεια και έπαιρνε αγκαλιά τον παππού του. Αμέσως μετά, μόλις ειδοποιήθηκε ο αδερφός της κοπέλας, του έστησε καρτέρι και τον σκότωσε.

Δικηγόρος 31χρονου: Έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα

«Ο πελάτης μου έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχολογικό, έχει διαγνωστεί από τους γιατρούς. Ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση. Έχω την εντύπωση ότι δεν λάμβανε την αγωγή, ο γιατρός γράφει ότι δεν συνεργαζόταν. Το πρόβλημα είναι δεδομένο, δεν είχε καταλογισμό, δεν θυμάται καν τι έκανε. Θυμάται μέχρι την ώρα που πήγε να δει το παιδί του, του απαγόρευσαν. Έσπασε το τζάμι. Θυμάται ότι έσπρωξε τη γυναίκα του και τον αδερφό της, δεν θυμάται με τίποτα ότι πήρε μαχαίρι και τους κατάφερε χτυπήματα» είπε ο δικηγόρος του 31χρονου, Δημήτρης Βούλγαρης στην τηλεοπτική εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» του Astra.

«Είχε μανία καταδίωξης, νόμιζε ότι τον κυνηγούν και θα τον σκοτώσουν. Τώρα είναι συντετριμμένος και δεν το πιστεύει» πρόσθεσε. «Κάνει ερωτήσεις “χτύπησαν πολύ, είναι καλά;”. Είναι σε τέτοια διαταραχή που δεν το πιστεύει και ο ίδιος» ανέφερε. «Είναι σίγουρα διαταραγμένη προσωπικότητα, έχει σοβαρό ψυχικό νόσημα, πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει άλλη αντιμέτωση για τον άνθρωπο, από τότε που επιλήφθη η εισαγγελία. Αν είχαμε αναγκαστική νοσηλεία θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά» επισήμανε ο κ. Βούλγαρης.