Ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει χθες το λιμενικό της Πάτρας σε φορτηγό που αποβιβαζόταν από το πλοίο, προερχόμενο από το Μπάρι.

Στην καμπίνα του φορτηγού, που οδηγούσε 48χρονος άντρας με έναν 52χρονο συνοδηγό, υπήρχαν κρυμμένα 47 κιλά κοκαϊνης. Τα ναρκωτικά, τα οποία εντοπίσθηκαν με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους από μηχάνημα ακτινών Χ.

Επίσης πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε 10 κουτιά του ενός κιλού, τα οποία περιείχαν τη χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη, η οποία προοριζόταν για τη νοθεία της κοκαϊνης.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν, ενώ η Αστυνομία οργάνωσε τη μεταφορά ποσότητας κοκαϊνης σε 48χρονο Αλβανό, για τον οποίο προορίζονταν τα 47 κιλά και την ώρα της παράδοσής τους τον συνέλαβαν.

Ο 48χρονος φέρεται να είχε σχεδιάσει και οργανώσει τη μεταφορά των ναρκωτικών, των οποίων θα ήταν και ο τελικός αποδέκτης.