Ένταση επικράτησε στη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδειά. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζήτησαν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, καθώς οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία.

Για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.

Με περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.