Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Μετά τις απολογίες τους με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στους τέσσερις κατηγορούμενους δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικούς όρους ενώ στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή,παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία , διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Φέρονται μάλιστα στις απολογίες τους να ισχυρίστηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες διαπόμπευσης του Πρύτανη που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης είχε προκαλέσει σοκ και αντιδράσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.