Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, περίπου στις 23:00 σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στην περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στη συμπλοκή πήραν μέρος περίπου τριάντα άτομα. Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ρόπαλα ενώ άλλοι πετούσαν πέτρες. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι χτυπιόντουσαν άγρια μπροστά στα έντρομα μάτια γυναικών και μικρών παιδιών.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα που κατήγγειλαν ότι στην καρδιά του Δενδροποτάμου η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μία ώρα αργότερα τα αίματα άναψαν και πάλι. Μόλις αποχώρησε η Αστυνομία, ξέσπασε νέα σύγκρουση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων τσιγγάνων.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Περιπολικά και μοτοσικλέτες της ομάδας ΟΠΚΕ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης παρατάχθηκαν στην οδό Αγ. Νεκταρίου αναγκάζοντας τους αθιγγάνους, που πήραν μέρος στο επεισόδιο, να επιστρέψουν στις οικίες τους. Κατά τη συμπλοκή προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η αιτία της συμπλοκής παραμένει άγνωστη.