Νέος κύκλος απολογιών ανοίγει σήμερα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δυο ημέρες πριν η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Το κατώφλι του Εφετείου θα περάσει το μεσημέρι για να απολογηθεί συμπληρωματικά ο έγκλειστος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Αυτή τη φορά έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Στάθης Μπούκουρας αρνείται τη νέα κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει και θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ανακρίτριες ώστε να μην κριθεί εκεί νέου προσωρινά κρατούμενος.

Κρίσιμες, όμως, είναι οι απολογίες και των βουλευτών που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες καθώς από το αποτέλεσμα της ανάκρισης θα κριθεί αν θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί ύστερα από τις προθεσμίες που έχουν λάβει οι κατηγορούμενοι βουλευτές, ο Δημήτρης Κουκούτσης απολογείται στις 6 Ιουνίου, ο Νίκος Κούζηλος στις 10 Ιουνίου, στις 12 Ιουνίου η Ελένη Ζαρούλια, στις 13 Ιουνίου ο Μιχάλης Αρβανίτης και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος στις 16 Ιουνίου 2014.

Όλοι οι βουλευτές κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να σταλεί και κλήση για τη συμπληρωματική κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και στον ήδη κατηγορούμενο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη .

Ο κύκλος των απολογιών των βουλευτών, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κλείσει με τις απολογίες του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των δύο βουλευτών του κόμματος, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Βουλή θα έχει ανάψει το πράσινο φως για την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός, θα ζητηςουν να μεταχθούν από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή προκειμένου να «υπερασπιστούν» τον εαυτό τους στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας τους. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό από τον εισαγγελέα των φυλακών, αφού έχει συμβεί το ίδιο με τους Γερμενής και Μπούκουρα.