Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 31χρονος στο Αιγάλεω. Ο συλληφθείς μαζί με τη σύζυγό του παρίσταναν τους λογιστές και έκαναν απάτες σε βάρος ηλικιωμένος.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 17ου ανακριτικού τμήματος Αθηνών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί και για τους δύο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας.

Το ζευγάρι πλησίαζε τους ηλικιωμένους με διάφορα τεχνάσματα. Παρουσίαζαν διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, την αποπληρωμή οφειλών κ.ά. και τα έπειθαν ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Με το πρόσχημα αυτό, επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που έκαναν ανάληψη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, προκειμένου οι παθόντες να μην αντιληφθούν άμεσα την απάτη σε βάρος τους, τους αποβίβαζαν κοντά σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και με την αιτιολογία της αναζήτησης χώρου στάθμευσης, τους εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και μία ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 77χρονης, όταν η τελευταία αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η παράνομη δράση τους εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, κυρίως σε περιοχής της δυτικής Αττικής, με το συνολικό κέρδος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των 130.800 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τους παθόντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδίου και της συζύγου του και σε άλλες συναφείς παράνομες πράξεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.