Η «μάχη» των καταδικασμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο, μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ένας ένας οι κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους ή μαρτύρων, προσπαθούν να κερδίσουν την ευμένεια των δικαστών για να παραμείνουν ελεύθεροι έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Ο κύκλος της εξέτασης των αιτημάτων των κατηγορουμένων άνοιξε χθες με τους συνηγόρους τους να επιχειρούν να πείσουν τους δικαστές να μην σφραγίσουν την απόφαση τους δείχνοντας το δρόμο για τη φυλακή στους εντολείς τους. Για το λόγο αυτό επιστράτευσαν γονείς, ανίψια, φίλους και συνεργάτες οι οποίοι αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους σε θέματα υγείας, οικογενειακά αλλά και οικονομικά ζητήματα.

Στην πλειοψηφία τους οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές θα μιλήσουν σήμερα ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα επιλέξουν να στηρίξουν το αίτημα τους δίνοντας το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Το δρόμο «έδειξε» ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, που κάθισε στο εδώλιο. Μαζί του ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος αλλά και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος, μάλιστα, συνόδευσε υποβασταζόμενο τον πατέρα του στο βήμα του μάρτυρα για να στηρίξει το αίτημα του.