Αργυρούπολη: Ελεύθεροι με όρους ο αστυνομικός και συγκατηγορούμενός του – Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες - Τι ισχυρίστηκε ο 37χρονος επιχειρηματίας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:51
11/09/2020
Αργυρούπολη: Ελεύθεροι με όρους ο αστυνομικός και συγκατηγορούμενός του - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
10
loading

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο της ανακρίτριας ο 23χρονος αστυνομικός και ο 37χρονος συγκατηγορούμενος του οι οποίοι κατηγορούνταν ότι απέσπασαν με απειλές από επιχειρηματία το ποσό των 40.000 ευρώ.

Μετά τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων οι οποίοι έδωσαν διαφορετική εκδοχή, ο καθένας, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αργυρούπολη, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 3.000 και εμφάνιση στο ΑΤ τρεις φορές το μήνα.

Οι δυο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο, όταν κλήθηκαν να περιγράψουν τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία ημέρα αναφέρθηκαν σε διαφορετικά γεγονότα σχετικά με το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ  που βρέθηκε στα χέρια τους.

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε πως πήγε για έλεγχο στον επιχειρηματία διότι υπήρχε πληροφορία που του έδωσε ο φερόμενος συνεργός του, ότι κάνει διακίνηση ναρκωτικών ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι άρπαξε τα χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας ότι:

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Κ., αυτός ακόμα ήταν εντός της πολυκατοικίας του. Όταν τον είδαμε να εξέρχεται της κύριας εισόδου της πολυκατοικίας, θεώρησα ορθό, και επειδή φάνηκε να αντιλήφθηκε την παρουσία μας στο χώρο, να του δηλώσω την ιδιότητα μου και να με οδηγήσει στον χώρο όπου φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες.

Πράγματι, από την δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. ήταν “υποψιασμένος”, γνώριζε δηλαδή, ότι οι πληροφορίες για την δράση του, είχαν φτάσει στην αστυνομία, αφού, τον είχε ενημερώσει ο γείτονας του, για την παρουσία μας στο χώρο, όπως αναφέρει στην κατάθεση του.

Αφού μου ζήτησε τα στοιχεία μου, το έδειξα την υπηρεσιακή μου ταυτότητα και μας οδήγησε στην οικία του. Εκεί μας υπέδειξε τις ναρκωτικές ουσίες και πλήθος εργαλείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Αφού διαπίστωσα πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι πληροφορίες ήταν ορθές, τον ρώτησα να υπάρχει κάποιο άλλο παράνομο υλικό, όπως επί παραδείγματι κάποιο όπλο. Με ενημέρωσε ότι υπήρχαν χρήματα.

Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή.

Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Ο Κ., άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ ήμασταν με χρήματα.

Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα, ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφθηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου, για να καλέσω ενισχύσεις.

Εκείνη την στιγμή, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι “αυτός με την βερμούδα” είναι εγκληματίας».

Από την πλευρά του, ο 37χρονος φερόμενος ως συνεργός του αστυνομικού ισχυρίστηκε, επίσης, ότι  ενημερώθηκε από συγγενή του πως ο επιχειρηματίας έχει στο σπίτι του ινδική κάνναβη.

Στη συνέχεια,  το είπε στον φίλο του αστυνομικό με τον οποίο «αποφάσισαν να μεταβούν στην οικία του».

Εκεί όπως φέρεται να  περιέγραψε ο κατηγορούμενος «ο αστυνομικός έδειξε στον καταγγέλλοντα το αστυνομικό του σήμα, το οποίο απεδείκνυε την ιδιότητα του και εγώ ισχυρίστηκα ότι δήθεν είμαι αστυνομικός, εισήλθαμε στην οικία του».

Για ότι συνέβη εντός της οικίας του επιχειρηματία, ο 37χρονος έδωσε διαφορετική εκδοχή από τον ειδικό φρουρός, υποστηρίζοντας  ότι: «Όταν λοιπόν βρήκαμε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως ακριβώς είχα πληροφορηθεί, γνωστοποιήσαμε στον καταγγέλλοντα ότι λόγω αυτής της έκνομης δραστηριότητας του, θα έπρεπε να του αποδοθούν κατηγορίες.

Τότε, εκείνος προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο στην ηλεκτρική σκούπα.

Με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού, αιφνιδιαστήκαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο. Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του.

Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βρήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε.

Εμείς καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα, τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό Αγροναυτών οδός 21. Στη συνέχεια αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί μας συνέλαβαν».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο υπερασπίστηκε τον ιδιώτη εκ των δύο συλληφθέντων (ο άλλος ήταν νεαρός αστυνομικός), οι οποίοι σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας λήστεψαν έμπορο ναρκωτικών.

Μετά από ανακριτική διαδικασία πολλών ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ουδέποτε τέλεσαν το αδίκημα της ληστείας, αλλά τα μόνα αδικήματα, τα οποία είχαν διαπράξει και τα οποία ομολόγησαν, ήταν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής για τον εντολέα μας, ο οποίος μιμήθηκε τον αστυνομικό, για να βοηθήσει τον φίλο του πραγματικό αστυνομικό, ώστε να συλληφθεί ο έμπορος ναρκωτικών που προμήθευε ναρκωτικά και κατέστησε τοξικομανή τον πρώτο εξάδελφο του εντολέα μας, και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο ομολόγησε ο νεαρός αστυνομικός.

Επειδή και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και είναι βέβαιο ότι η 4η Ειδική Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες θα διορθώσει τη λανθασμένη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δήθεν ληστευθέντος εμπόρου ναρκωτικών και θα του αποδώσει την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορία, η οποία εντελώς λανθασμένα και παρά τις αντίθετες διαπιστώσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχε αποδοθεί στους δύο κατηγορουμένους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Ο

  Ο Mr Bean στην ΕΛΑΣ...

 2. avatar Λοp

  Δεν ξέρω ποιός είναι ο εγκληματίας στην υπόθεση, μπερδεύτηκα!!

 3. avatar Ο φρυδας

  Μέσα και γρήγορα. Ενημέρωσε την υπηρεσία του ότι θα προβεί σε τέτοια επιχείρηση;

 4. avatar Σε ποιο έργο

  παίζει αυτή η υπόθεση;
  Νέτφλιξ ή αλλού;

 5. avatar Μμ

  Αυτός και ο τοτος..
  Ο τρίτος ποιος ήτανε?

 6. avatar Mεε

  Το σδοε που?
  Καλά Ε το χουνε σπουδάσει το θεμα

 7. avatar Maa

  Δεν τους εκπαιδεύουν καλά μάλλον
  Αλλα πάντως την εβγαλεν καθαρην.
  Και εγώ στην θέση τους θα δελεαζομουν.
  Τον επιχειρηματία τελικά των βάλανε μέσα?

 8. avatar Trololololololo

  Επίσημη αστυνομική έρευνα δηλαδή ...

 9. avatar HeJazz

  Ποσα θέλουν να μας τρελλάνουν!!!
  Αστυνομικό παραμύθι χωρις σακούλα/αποτυπώματα επιχειρηματία, εκτος υπηρεσίας και καλα άρρωστος κλπ...

 10. avatar HeJazz

  Πέφτω απο τα σύννεφα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει