Λίγο πριν η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής , η ανάκριση για την υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία με την κλήση σε απολογία κατηγορουμένων στις 33 δικογραφίες τις οποίες χειρίζονται οι εφέτες ανακρίτριες.

Μέχρι τώρα έχουν προφυλακιστεί συνολικά 18 άτομα , πλέον των 6 βουλευτών που βρίσκονται στη φυλακή. Τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν τρία ακόμη πρόσωπα από τα συνολικά 15 που φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα, ανακρίτριες και εισαγγελέας έχουν δείξει το δρόμο για τη φυλακή σε επτά για τους οποίους προέκυψε, σύμφωνα με τις αρχές, ότι είχαν κομβικό ρόλο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν σε απολογία τρία ακόμη πρόσωπα, για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτή τη φορά για την υπόθεση της Ιεράπετρας όπου τον Φεβρουάριο του 2013, μέλη της Χρυσής Αυγής φέρονται να επιτέθηκαν σε Πακιστανούς εργάτες ελαιουργείου.