Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχισθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη των 32 κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε εξαρθρωθεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Τα φερόμενα ως μέλη της αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της καλλιέργειας και διακίνησης χασίς, και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων, σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο διέκοψε αργά το μεσημέρι τη διαδικασία για τη Δευτέρα το πρωί, καθώς απουσιάζουν βασικοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Σήμερα η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση 13 μαρτύρων, ενώ οι δικηγόροι υπέβαλαν ένσταση προκειμένου να μην λάβει το δικαστήριο υπόψη τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, για την οποία η εισαγγελέας απάντησε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το αν χρησιμοποιήθηκαν χωρίς εισαγγελική εντολή τα στοιχεία από την αρχική άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Η ίδια ανέφερε ότι αυτό δεν προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας, αλλά αν υπάρξουν νέα στοιχεία στην πορεία επιφυλάσσεται να ζητήσει απόρριψη των στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης, στο Εφετείο είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων.