Μειωμένες ποινές για εκείνους που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο όρος για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νομού θα είναι να επιστρέψουν οικειοθελώς στο Δημόσιο Ταμείο τα καταχρασθέντα.

Μάλιστα στην περίπτωση που η επιστροφή των χρημάτων γίνει μέχρι την απολογία του κατηγορούμενου στον ανακριτή, τότε προβλέπεται η επιβολή 3ετους φυλάκισης στις περιπτώσεις που ο νόμος επισείει ποινή ισοβίων.

Ανάλογες μειωμένες ποινές προβλέπονται και για όλες τις κατηγόριες των οικονομικών εγκλημάτων ή των εγκλημάτων που διώκονται με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Από τις ευνοϊκές διατάξεις εξαιρούνται τα πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί και βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.