Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 29-11-2013 το πρωί, στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας επτά μέλη του κυκλώματος, πέντε ημεδαποί -τέσσερις άνδρες, ηλικίας, 39, 53, 54 και 56 ετών και μία 51χρονη γυναίκα- καθώς και δύο αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 31 και 28 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την 28-11-2013 προσήλθαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων δύο αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής και κατήγγειλαν ότι προ μηνός περίπου «στρατολογήθηκαν» στη Ρουμανία από τους δύο Ρουμάνους υπηκόους (συλληφθέντες), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκαν νόμιμη εργασία στη χώρα μας, σε αγροτικές καλλιέργειες, με αμοιβή 25 ευρώ ημερησίως και δωρεάν σίτιση και διαμονή σε δωμάτια, που θα τους παραχωρούσαν οι ίδιοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας και αφού εντοπίσθηκε το σημείο που διέμεναν οι αλλοδαποί εργάτες, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν επτά (7) μέλη του κυκλώματος και απελευθερώθηκαν δέκα (10) ακόμα υπήκοοι Ρουμανίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ.

– Δύο (2) δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.

– Ένα (1) περίστροφο.

– Πλήθος σημειώσεων με ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.

– Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό και ένα (1) Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο.

Στα ανωτέρω θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, μέχρι να επαναπατρισθούν ασφαλώς, σύμφωνα με επιθυμία τους και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρουμανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.