Δεν θα εκδοθεί στη Γερμανία Έλληνας που κατηγορείται για απάτη – «μαμούθ» 15,3 εκατ. ευρώ

Του καταλογίζεται ότι πούλησε μετοχές ανύπαρκτων εταιρειών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
2:55
27/02/2020
Δεν θα εκδοθεί στη Γερμανία Έλληνας που κατηγορείται για απάτη - «μαμούθ» 15,3 εκατ. ευρώ
3
loading

Αρνητικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των Γερμανικών αρχών να εκδοθεί Έλληνας, 51 ετών, στον οποίο καταλογίζεται απάτη - «μαμούθ», με μετοχές εταιρειών.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, δεχόμενοι τους ισχυρισμούς των υπερασπιστών του ότι τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα είναι ασαφή ως προς τον ακριβή προσδιορισμό του τόπου και χρόνου τέλεσης της φερόμενης απάτης. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, οι όποιες έκνομες ενέργειες -εάν τελέστηκαν- έγιναν επί ελληνικού εδάφους.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του γεννημένου και μεγαλωμένου στην πόλη Ντίσελντορφ, Έλληνα, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος, σύμφωνα με το οποίο η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη προσδιορίζεται σε 15,3 εκατ. ευρώ και φέρεται να συνδέεται με μετοχές «ανύπαρκτων» εταιρειών που πούλησε σε Γερμανούς επενδυτές. Κατά το ίδιο ένταλμα, οι φερόμενες πωλήσεις έγιναν μέσω τηλεφωνικών κέντρων και με τη συνδρομή δύο ακόμη κατηγορούμενων προσώπων.

Ο ίδιος δήλωσε σε προγενέστερο διάστημα «σύμβουλος επιχειρήσεων» και αρνήθηκε την κατηγορία ενώ υποστήριξε ότι το διάστημα που περιγράφουν οι Γερμανοί ότι διέπραξε το αδίκημα, είχε ήδη μετακομίσει στην Ελλάδα για να φροντίσει τους γονείς του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Μετανάστης 2

    Χα χα χα γελάω με εσάς όταν βλέπω Έλληνα εγκληματία Φαντάζομαι τι γράφουν οι γερμανοί για τους έλληνες μετανάστες τα καλύτερα να δείτε ποσ νιώθουμε όταν τόσα απλά γράφετε για μετανάστες νόμιμους μετανάστες

  2. avatar Κατάλληλος

    Μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του Παπαγγελόπουλου ή και μάρτυρας υπεράσπισης των μιζαδόρων!

  3. avatar giorgos47

    και πολύ καλά θα κάνουν ....αν θέλουν να δικάσουν οι Γερμανοί κάποιον Έλληνα για απάτη ας δικάσουν τον Χριστοφοράκο που τον έχουν ήδη εκεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει