Λήστευαν πεζούς. Έκαναν επιθέσεις σε γυναίκες. Τους έπαιρναν τσάντες, πορτοφόλια και ό,τι άλλο φορούσαν. Άνοιγαν αυτοκίνητα και έκλεβαν ότι έβρισκαν οι 22 αλλοδαποί, 16 από την Αλγερία και 6 από το Αφγανιστάν, που λεηλατούσαν το κέντρο της Αθήνας.

Χθες το πρωί αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού τους συνέλαβαν στα Πατήσια με τις κατηγορίες της σύστασης για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία», παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Τα κλοπιμαία που αποσπούσαν οι δράστες, τα πουλούσαν στην πλατεία Ομονοίας και στο Μοναστηράκι ενώ κάποια από αυτά τα έκρυβαν σε εγκαταλελειμμένες οικίες.

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στην πλατεία Ομονοίας και Μοναστηρακίου και τα υπόλοιπα τα απέκρυπταν εντός εγκαταλελειμμένων οικιών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:

• Τριάντα πέντε ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.

• Σαράντα πέντε διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, στιλέτα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.