Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας ζήτησε ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα εγκληματικότητας κ. Καραφλός, προκειμένου να νιώσει ασφάλεια ο πολίτης που κινδυνεύει από τα καθημερινά φαινόμενα βίας και στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στα προάστια.

Την πρόταση αυτή την έκανε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, του συνηγόρου του Πολίτη, εκπροσώπων του δήμου και Κίνησης Πολιτών.

Από πλευράς ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αρχών, έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στο κέντρο αλλά παρατηρείται αύξηση παραβατικότητας σε περιοχές όπως στα Πετράλωνα, η Καλλιθέα, η Κυψέλη, ο Κολωνός, ο Άγιος Παντελεήμονας και το Περιστέρι.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και κυρίως μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, καθώς και η διαχείριση αλλοδαπών οι οποίοι συλλαμβάνονται αλλά στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Επίσης συζητήθηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αστυνομίας και των μεικτών συνεργείων Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας.