Το δρόμο για τη Βουλή πήραν και οι καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis καθώς φέρεται να βάζει στο «κάδρο» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν στη Βουλή τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες αρχές αλλά και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του και σχετικά έγγραφα.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αποστέλλουν στη Βουλή το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους» ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση ζητώντας από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Η κίνηση αυτή δρομολογεί νέες εξελίξεις καθώς η Βουλή θα κληθεί να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και με βάση τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος στην χθεσινή προφορική κατάθεση του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στη μήνυση του, δεν είχε κατονομάσει ευθέως ως Ρασπούτιν.