Ελεύθερος με όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 52χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παρασκευής και διακίνησης απομιμητικών προϊόντων, μεγάλες ποσότητες των οποίων κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες κι ένα φορτηγό, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης, μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 20.000 ευρώ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, απολογούμενος ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 52χρονος, αδελφός ιδιοκτήτη ΠΑΕ τής Σούπερ Λιγκ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όπως έγινε γνωστό, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα -απορρυπαντικά ρούχων- ήταν ελαττωματικά, κάτι που έγινε αντιληπτό, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν από τα ράφια των καταστημάτων του. Ισχυρίστηκε δε ότι υπήρξε συμφωνία με τις εταιρείες παρασκευής των προϊόντων, μετά την απόσυρσή τους, να μεταποιηθούν και να διατεθούν στο λιανικό εμπόριο ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της δικής του αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν, εξάλλου, οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Πρόκειται για έναν 45χρονο κι έναν 33χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν χρηματικές εγγυήσεις, αντιστοίχως, 5.000 και 3.000 ευρώ, ενώ, επιπλέον, πρέπει να δίνουν το «παρών» μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.

Για την παραπομπή ή μη των τριών κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφασίσει κατά το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.