Οδηγοί ταξί και χρήστες ναρκωτικών είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες που διέπραξαν τις χθεσινές περιπετειώδεις ληστείες στα φαρμακεία.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος έκανε τις ληστείες και έναν 44χρονο, ο οποίος τον περίμενε έξω από τα φαρμακεία με το ταξί.

Η περιπετειώδης καταδίωξη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά την τελευταία ληστεία στον Βύρωνα, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων και αφού οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στον Βύρωνα είχαν διαφύγει με ταξί, εντόπισαν ένα τέτοιο όχημα στην περιοχή του Παγκρατίου με δύο επιβαίνοντες, το οποίο ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη.

Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο επιβάτης που καθόταν στο πίσω κάθισμα πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να πλήξει το αλεξίσφαιρο ενός ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Το ταξί με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός.

Ο 42χρονος, που είχε αποβιβαστεί από το ταξί, αφού έσπασε την εξωτερική τζαμαρία πολυκατοικίας, μπήκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι (ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο) είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς.

Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι από τζάμι κατά τη θραύση της τζαμαρίας, προσπάθησε με τη χρήση ενός μαχαιριού να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχε μπει στην πολυκατοικία γιατί είδαν αίματα στην είσοδο και ακολούθησαν την πορεία του δράστη, τον οποίο κατάφεραν να συλλάβουν στο διαμέρισμα όπου είχε καταφύγει.

Ο δράστης, όπως είπαν οι ένοικοι, δεν τους απείλησε.

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και το μαχαίρι.

Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν 10 κάλυκες, δύο φυσίγγια, μια παραμορφωμένη βολίδα, ένα μεταλλικό περίβλημα βολίδας και ένα θραύσμα βολίδας.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε τη σφαίρα μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για προληπτικό έλεγχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί ταξί.

Συγχαρητήρια Δένδια για τη σύλληψη των ληστών στο Παγκράτι

Τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη και σύλληψη των δύο ενόπλων ληστών, χθες στο Παγκράτι, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.και εξήρε την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

«Υπάρχουν δύο πυλώνες: ο ένας είναι η οικονομία και ο άλλο η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, η καθημερινότητά του, η ζωή του, η περιουσία του και σε αυτόν το δεύτερο τομέα έχετε προσφέρει τα μέγιστα», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς.