Ένα, περίπου, χρόνο μετά το μοιραίο χειρουργείο, συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση 42χρονης, σήμερα, γυναίκας που εισήχθη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και βγήκε παράλυτη και στα δύο πόδια.

Η υπόθεση χρονολογείται από το Μάιο του 2012, και οι καταγγελίες της οικογένειας της γυναίκας, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και του Διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκου Κοκκίνη, ο οποίος διέταξε άμεσα τη διενέργεια ΕΔΕ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του νευροχειρουργού που είχε αναλάβει την επέμβαση.

Η υπόθεση έφτασε στο Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ, το οποίο και εξέτασε τόσο τον ίδιο το γιατρό, όσο και το βοηθό του στο συγκεκριμένο χειρουργείο, την Προϊσταμένη της Κλινικής, αλλά και τον συνταξιούχο σήμερα γιατρό και τότε υπεύθυνο παρακολούθησης των Χειρουργείων Σπονδυλικής Στήλης κ. Χατζηπαύλου.

Παράλληλα κλήθηκε να πει την άποψη της και η πλευρά της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, η οποία σήμερα βρίσκεται σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νευροχειρουργός, που κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα, υποστήριξε ότι όλα έγιναν όπως προβλεπόταν .

Το Πειθαρχικό πάντως επιφυλάχθηκε να βγάλει απόφαση, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξουν συμπληρωματικές καταθέσεις από ακόμα τέσσερα άτομα . Εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Μεγάλη Τρίτη, αναφέρει το cretalive.gr.