Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε οικισμούς ΡΟΜΑ στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα Λάρισας, αλλά και στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά 116 αστυνομικοί υφιστάμενων υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας και Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα: ελέγχθηκαν 263 άτομα και 179 οχήματα. Έγιναν 16 προσαγωγές και συνελήφθησαν 4 άτομα, από τα οποία τα 2 για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένα ακόμα γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και 7 καταδικαστικές αποφάσεις, για διάφορα αδικήματα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 29 έρευνες σε κατοικίες, παρουσία 3 δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο κυνηγετικά όπλα ,14 φυσίγγια, επτά μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων, χαλκός βάρους 7,2 κιλών, προερχόμενος από την καύση καλωδίων και μικροποσότητα κάνναβης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση οι αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν.

(Φωτογραφία αρχείου)