Άτομα της διπλανής πόρτας βρίσκονται – για ακόμη μία φορά- πίσω από τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεργάζεται με ευρωπαϊκές και αμερικανικές αστυνομικές Αρχές για την πάταξη του φαινομένου σε όλη τη χώρα αποδεικνύει ότι πίσω από τη διακίνηση αυτού του μακάβριου υλικού κρύβονταν άτομα υπεράνω υποψίας.

Γι’ αυτό και στον Κολωνό, όπου έγιναν οι τελευταίες τέσσερις συλλήψεις την περασμένη Πέμπτη, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. «Κανένας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη» λένε και κρατούν τα στόματά τους κλειστά.
«Είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος από τον οποίο ψώνιζαν καθημερινά τα παιδιά μας εμπλέκεται σε αυτό το κύκλωμα» τονίζουν.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη παρακολουθούνταν τους τελευταίους δύο μήνες εντατικά. Και όταν οι Αρχές είχαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία, συνέλαβαν και τους τέσσερις, τους οποίους έβγαλαν από το μαγαζί του ενός εκ των τεσσάρων, φορώντας τους χειροπέδες.

Η επιχείρηση με την ονομασία «Σφυροκόπημα» είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην Ελλάδα. Κατά μέσο όρο γίνονται 40 έως 50 στοχευμένες κατ’ οίκον έρευνες κάθε μέρα. Μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί.