Δύο 34χρονους Έλληνες συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας μετά από αναζητήσεις στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα. Οι δύο συλληφθέντες διέπραξαν κλοπές σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλυφάδας.

Και συγκεκριμένα αφού παραβίαζαν τις εισόδους των υποσταθμών της ΔΕΗ, αφαιρούσαν χάλκινα καλώδια, τα οποία πωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Με την αφαίρεση των καλωδίων πάντως δημιουργήθηκε αστάθεια στο σύστημα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα εκτός από την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ και τη μεγάλη οικονομική ζημία της επιχείρησης, την πρόκληση οικονομικών ζημιών σε καταναλωτές, εξαιτίας της καταστροφής οικιακών συσκευών.

Μετά την προανάκριση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες από τις αρχές του Φεβρουαρίου έχουν διαπράξει 222 κλοπές από υπόγειους υποσταθμούς της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως: του Πειραιά, του Βύρωνα, του Παλαιού Φαλήρου, του Νέου Κόσμου, της Γλυφάδας, της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.