«Η Ελληνική Αστυνομία ούτε έχει αρμοδιότητα στην απεξάρτηση εθισμένων ατόμων από τα ναρκωτικά ούτε διεκδικεί τέτοιο ρόλο. Έχει αρμοδιότητα όμως στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο να σταματήσουν οι αποκρουστικές σκηνές της δημόσιας χρήσης τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις ανακοινώσεις φορέων για τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «όλες οι άλλες ερμηνείες -και ακόμη χειρότερα η ενταγμένη σε μικροκομματικές σκοπιμότητες κριτική- με την χρησιμοποίηση απαράδεκτων εκφράσεων, εκθέτουν απλώς όσους τις εκφράζουν. Δυστυχώς όμως, όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος, όσοι ασκούν κριτική δεν υποβάλλουν ταυτόχρονα καμία πρόταση».

«Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πάντως, ανταποκρινόμενο στο δικό του ρόλο, δεν προτίθεται να επιτρέψει να διαιωνισθεί μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία εκθέτει την Πολιτεία και τον ανθρωπισμό μας. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο φρόντισε ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους εθισμένους χρήστες ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας», συνεχίζει η ανακοίνωση καταλήγοντας:

«Το Υπουργείο παραμένει ανοιχτό σε κάθε καλόπιστη και εποικοδομητική πρόταση από τους επιστημονικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση, αρκεί να υπάρχει πραγματική διάθεση επίλυσης του προβλήματος της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών. Επιτέλους, ας αφήσουμε έξω τις κομματικές ταμπέλες και τις προσωπικές σκοπιμότητες από ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία μας ζήτημα».