Την υπόθεση αρπαγής ενός παιδιού μόλις 12 ετών από ομοεθνείς του Πακιστανούς στη Θήβα εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο ανήλικος ταξίδευε με τον 14χρονο αδελφό του με τρένο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα όταν τρία άτομα τον πλησίασαν και τον απήγαγαν.

Αρχικά τον μετέφεραν σε σπίτι στη Θήβα και στη συνέχεια σε δύο ακόμη κατοικίες σε περιοχές της Αττικής, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του και επικοινώνησαν με την οικογένειά του στο Πακιστάν, ζητώντας να τους καταβάλουν 2.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Η οικογένεια του παιδιού έδωσε 500 ευρώ τελικά σε συνεργό των δραστών και το παιδί αφέθηκε ελεύθερο το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, εντοπίστηκε το πρώτο σπίτι όπου κρατείτο ο ανήλικος στη Θήβα και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Δύο ημέρες αργότερα, μπήκε στην κατοικία ένας 23χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο ως ένας από τους τρεις δράστες. Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα δύο ακόμη Πακιστανών, 42 και 24 ετών, οι οποίοι επίσης αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στην υπόθεση κι άλλα άτομα.