Ένας 27χρονος άνδρας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. και βρίσκεται σε ελληνικές φυλακές καθώς εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές των δύο χωρών ήρθαν σε επικοινωνία πριν από ένα μήνα πριν από περίπου ένα μήνα, οι γερμανικές Αρχές ήλθαν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες της χώρας μας, προκειμένου να εκτελέσουν διαβιβαστικό που αφορούσε τη σύλληψη ενός 27χρονου, που αναζητούσαν στη Γερμανία και που βρισκόταν στην Ελλάδα.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Γερμανοί αφορούσε σχέσεις του υπόπτου με το ISIS.

Η ελληνική Αστυνομία προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία προκειμένου να δικαστεί.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα και το Euronews τα οποία επικαλείται το ΑΠΕ, ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου, ενώ αυτό τον καιρό δικάζεται και η Γερμανίδα σύζυγός του, με την κατηγορία ότι άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα.

Ο 27χρονος κατηγορείται από την γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.