Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα δικαστεί στις 4 Οκτωβρίου 48χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο 48χρονος αν και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών, η ποινή αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη και η δίκη αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη για τον κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Ιανουάριο του 2002 ασέλγησε σε βάρος 12χρονου κοριτσιού το οποίο έκανε μαθήματα σε ιππικό όμιλο της Ρόδου, βρέθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2010 στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω για την εξέταση της υπόθεσής του.

Σύμφωνα όμως με το νόμο 3727/08 που έχει τεθεί σε ισχύ από την Ελληνική Δικαιοσύνη, για υποθέσεις αποπλάνησης, ασέλγειας ή ακόμη και βιασμού ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος αρμόδιο για την εξέταση τους δικαστήριο είναι πλέον το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων και όχι τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Προφανώς το ζήτημα αυτό δεν γνώριζαν οι δικαστικοί λειτουργοί αλλά ούτε και ο συνήγορος του 48χρονου και έτσι η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης διεξήχθη κανονικά και μάλιστα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Σύμφωνα με δικαστικούς και δικηγορικούς κύκλους βάση του νόμου, η απόφαση αυτή θεωρείται άκυρη (λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου) και παραπέμφθηκε πλέον να εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου εκ νέου και σαν να είναι πρωτοείσακτη η υπόθεση, «χάνοντας» δηλαδή ουσιαστικά ο κατηγορούμενος το πρώτο βαθμό.

Πηγή: rodiaki.gr