Μετά από αστυνομικές έρευνες στην Καλαμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν «δείξει» ότι έχουν τέσσερις εξαρθρώσεις κλοπών σε εξοχικά καθώς και τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Κορώνη τρεις Αλβανούς ενώ στην ίδια δικογραφία που σχημάτισαν, αναφέρουν ότι αναζητούνται πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, αφορά – τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή χρήσης, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς.

Από την εγκληματική τους δράση, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, είχαν αρπάξει αντικείμενα αξίας παραπάνω από 52.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις οικίες μελών της ομάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο σιδερογροθιές, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μια μοτοσικλέτα, ως προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.