«Φρένο» του ΣτΕ στη λειτουργία ναού των παλαιοημερολογιτών στο Βοτανικό 

Πώς αιτιολογούν την απόφασή τους οι σύμβουλοι Επικρατείας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:35
28/03/2019
«Φρένο» του ΣτΕ στη λειτουργία ναού των παλαιοημερολογιτών στο Βοτανικό 
2
loading

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ίδρυση και λειτουργία του Ναού της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτρια στο Βοτανικό κοντά στο χώρο που ανεγείρεται το Ισλαμικό Τέμενος. 

Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με απόφαση του (560/2019)  απέρριψε την  αίτηση που είχαν καταθέσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» και  153 πολίτες ζητώντας την ακύρωση απόφασης της ΕΛΑΣ που δεν επέτρεπε τη λειτουργία του ναού των παλαιοημερολογιτών. 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως η ίδρυση του εν λόγω Ιερού Ναού δεν είναι συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής, τονίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της επιλογής χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση η κατασκευή του.

Όπως υπογραμμίζουν στην απόφαση τους οι δικαστές, η ίδρυση Ιερού Ναού στην επίμαχη περιοχή δεν είναι συμβατή με το πολεοδομικό καθεστώς ενώ  επισημαίνουν ότι και εάν ακόμα θεωρηθεί ότι για να τεθεί σε λειτουργία Ναός των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται  προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, οι Ναοί της θρησκευτική αυτής κοινότητας μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσον τα κτίρια αυτά προορίζονται για την  εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που ανεγέρθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας  είναι δημόσιο κτήμα και οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν προκειμένου  να ανεγερθεί το Ισλαμικό Τέμενος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar παλιοι

    Na τζαμι με μιναρε ετσι να το βλεπουν οι συριζαιοι

  2. avatar Για το ‘περίπτερο’ των μουσουλμάνων ούτε λόγος

    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4592247/dysarestimenos-o-proedros-ton-moysoylmanon-to-tzami-einai-san-megalo-periptero

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει