Φωτιά εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της νύκτας, στο εσωτερικό σπιτιού που χρησιμοποιείται ως οίκος ανοχής, στην πάροδο της οδού Μίνωος των Χανίων.
Την ώρα του συμβάντος στο σπίτι που, δεν βρισκόταν κανείς και για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η πυροσβεστική από την ένοικο και τον ιδιοκτήτη του κτηρίου.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν μια μικρή εστία φωτιάς που υπήρχε, καίγοντας ένα στρώμα, ενώ, όπως εκτιμούν οι πυροσβέστες, η φωτιά «έκαιγε» σε όλη την διάρκεια της νύκτας.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού υπήρχε παραβίαση της εξωτερικής πόρτας καθώς βρέθηκε σπασμένο το τζάμι.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική, ωστόσο για το περιστατικό ενημερώθηκε και η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων άνδρες της οποίας, έκαναν αυτοψία στο χώρο και έλαβαν κατάθεση από την ένοικο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και περιοίκους.

Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου είχαν παραδοθεί στις φλόγες δυο ακόμα σπίτια που χρησιμοποιούνται ως οίκοι ανοχής, που βρισκόταν δίπλα ακριβώς από το σπίτι που και σήμερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Το ένα σπίτι, ανήκε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που παραδόθηκε σήμερα στις φλόγες και το άλλο, στον αδελφό του.