Εξώδικο Γιάννου Παπαντωνίου σε Νίκο Παπανδρέου

«Ανακαλέστε τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:59
19/12/2018
Εξώδικο Γιάννου Παπαντωνίου σε Νίκο Παπανδρέου
8
loading

Με εξώδικο απάντησε ο Γιάννος Παπαντωνίου στον Νίκο Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφορμή για την κόντρα που ξέσπασε αποτέλεσε συνέντευξη του Νίκου Παπανδρέου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στην οποία, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει ότι «καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Άκης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι' αυτήν την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μού τις αμαρτίες άλλων».

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός απέστειλε στον Νίκο Παπανδρέου εξώδικη διαμαρτυρία υπογραμμίζοντας πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

Μάλιστα, τον κατηγορεί ότι δίνει «καύσιμη ύλη στην κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο  κ. Παπαντωνίου κάνει λόγο για ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα τονίζοντας ότι «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ». Στο εξώδικο αναφέρει:

«Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνον τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το τεκμήριο αθωότητάς μού, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρα 48 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης αλλά υποκαθιστάτε - ασυνειδήτως - και τον φυσικό Δικαστή μου «εκδίδοντας ετυμηγορία» ότι δήθεν «ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και για την πράξη μου αυτή δεν φέρει ευθύνη η παράταξη». Το ωστικό κύμα των άνω συκοφαντικών ισχυρισμών σας, εκτός της αναπόδραστης προσωπικής βλάβης, που μου προκαλεί, συγχρόνως τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι αν είχατε διαβάσει τη δικογραφία θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν έχω ενθυλακώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Δημοσίου, που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει υπάρξει καμιά πίστωση -καταβολή χρημάτων στους οικογενειακούς και προσωπικούς λογαριασμούς μου, που να συνδέεται με προμήθειες οπλικών συστημάτων ή με τα καθήκοντά μου, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η κατάθεση μετρητών, που προέρχονται από δικούς μου και οικογενειακούς πόρους 40 ετών σε λογαριασμό ονομαστικό της γυναίκας μου και όχι σε offshore, δεν συνέχεται με αποδεικτική πληρότητα με την κατηγορία της απιστίας, ούτε βεβαίως με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thalles, παντελώς άγνωστό μου, Χαράλαμπο Μπεκατώρο. Εμφατικά σημειώνω, ότι, αν υπήρχε υποψία «βρώμικου χρήματος», δεν θα διανοούμην να εμπλέξω τη γυναίκα μου, εμβάζοντας «λερωμένα χρήματα» στο όνομά της.

Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συναινέσει ανεκκλήτως, ενώπιον των αξιοτίμων Ανακριτών, Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, στην άρση τον απορρήτου οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού ή χρηματοπιστωτικού προϊόντας ή τίτλου, που φερόμεθα να κατέχουμε ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή φερόμεθα να μετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή αναφέρεται το όνομά μας και τηρείται σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (ενδεικτικώς: στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τις ΗΠΑ). Επίσης έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων και ανέκκλητα από κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο που στρέφεται κατά της άρσης των ανωτέρων απορρήτων και προβλέπεται από τις διατάξεις των εκάστοτε εννόμων πράξεων.

Κατόπιν αυτών σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να αποκαταστήσετε άμεσα με δημόσια δήλωσή σας την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου, ανακαλώντας τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar BLACKY

  Ολα τα λαμογια ειναι γνωστα και συνηθως τριγυριζουν σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τωρα τελευταια και σε αλλα κομματα.
  Σχετικα με την ψηφο μας θελει μεγαλη ΠΡΟΣΟΧΗ σε Ενωση Κεντρων, Ποταμι, Λαος, κλπ.
  Μπορει να ψηφισης το καποιο κομμα και η ψηφος σου να βρεθει σε καποιο αλλο !!!!!

  Διαφορα πολιτικα πτωματα, πολιτικη γλιτσα περιφεροντε απο το ενα κομμα στο αλλο !!!!!
  π.χ Νικολοπ., Αμυρ, , Παναγου., κ.λ.π

 2. avatar criskalts

  ΠΑΣΟΚ, σοσιαλδημοκρατία, κεντροαριστερά, ΣΥΡΙΖΑ ένα τσιγάρο δρόμος

  1. avatar PanosGianaros

   ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ - - - ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - - - ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ \' \' \' \' ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ \' \' \'.....!
   ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ - - ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . . . . !
   ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ;
   Οποιος τον βρεί , κερδίζει το ηλεκτρικό επιτραπέζιο λουκούμι , μπαταρίας και ρεύματος . . . !

 3. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  δεν καταλαβαινω γιατι να μην ποινικοποιηθει η πολιτικη ζωη. αφου οι περισσοτεροι ειναι λ..α και κλεφτες. και βεβαια να ποινικοποιηθει.

 4. avatar La Makhnovtchina

  Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 5. avatar Μιλά Νικο

  Μιλά Νίκο και οσοι άλλοι ξέρουν να βγει στη φόρα όλη η βρωμιά των κλεπτών του δημ χρήματος.Τα λεφτά που καταχρεωσαν τον λαό δεν πήγαν βόλτα στη παραλία άλλα σε τσέπες.

  1. avatar τριαλαρο

   και ο νικολάκης πως βιοπορίζεται είπαμε??

 6. avatar εδώ ταιριάζει

  \"είπε ο γαΐδαρος τον πετεινό κεφάλα\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει