Αθώος για την προσβολή δημοσίας αιδούς κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο 56χρονος Αμερικανός που χθες εμφανίστηκε γυμνός στο Σύνταγμα, ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα καθώς δεν έχει διαβατήριο.

Ο Αμερικανός, λογιστής στο επάγγελμα, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στο δικαστήριο, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και τόνισε ότι η πράξη του δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το δικαστήριο προχώρησε στην αθωωτική του απόφαση για την προσβολή δημοσίας αιδούς, καθώς ο πρόεδρος έκρινε ότι δεν προκλήθηκε «σκάνδαλο» από την εμφάνιση του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: «Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις;»

Κατηγορούμενος: «Ο κόσμος γέλαγε…Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε».

Σε ψυχολογικά προβλήματα του εντολέα του αναφέρθηκε και ο δικηγόρος του 56χρονου, που ζήτησε από το δικαστήριο να τον απαλλάξει και από την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο 56χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς περπατούσε στις ράγες του Μετρό, υπόθεση που εκκρεμεί η εκδίκαση της.

Ωστόσο, λόγω της προηγούμενης σύλληψης του, όπως είπε ο συνήγορος του, έχει πιστοποιηθεί ότι εισήλθε νόμιμα στη χώρα, αλλά πριν δύο μήνες εκλάπη το διαβατήριο του.

Η καταδίκη του για τη δεύτερη κατηγορία αφορά την έλλειψη αποδεικτικών για την κλοπή του διαβατηρίου.

Πάντως, με βάσει την απόφαση, ο 56χρονος καλείται άμεσα να προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές αποδεικτικά ώστε να αποφύγει την απέλαση.