Έρευνα πραγματοποιεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία.

«Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών.

Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν αστυνομικοί και αντιεξουσιαστές βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα, αλλά η λεκτική αντιπαράθεση είχε αρχίσει ήδη στη διάρκεια της δίκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μόλις οι αστυνομικοί βγήκαν από την αίθουσα δέχθηκαν επίθεση από τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα τέσσερις να τραυματιστούν.