Δημιούργησε σελίδα στο Facebook με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», μέσω της οποίας σατίριζε τον γέροντα Παΐσιο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να δέχεται αρκετές καταγγελίες πολιτών για τη συγκεκριμένη σελίδα και οι έμπειροι αστυνομικοί της άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση. Έτσι, έφτασαν, μέσω των διαδικτυακών ιχνών, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου, φοιτητή ΤΕΙ, από τα Ψαχνά Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, δεν χρειάστηκε καν να κάνουν ερωτήσεις τα πολιτικά κόμματα για να εντοπιστεί ο 27χρονος.

«Έγιναν πάρα πολλές καταγγελίες από τους πολίτες και εμείς κινηθήκαμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί. Μάλιστα, ομάδα αυτών εντόπισε τον συγκεκριμένο νεαρό στο σπίτι του στα Ψαχνά Εύβοιας και εκεί βρήκε ένα laptop, το οποίο και κατέσχεσε. Ο νεαρός σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.


Η επίσημη θέση της Αστυνομίας

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρεται: «Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook».

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο νεαρός συνελήφθη ύστερα από το αίτημα του Εισαγγελέα, που είχε ενημερωθεί για την υπόθεση.

Όπως συμπληρώνουν, στις περιπτώσεις που δεν γίνονται καταγγελίες, ψάχνουν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όταν εντοπίσουν (για παρόμοιου τύπου περιστατικά) σελίδες ανάλογου περιεχομένου (ύβρεις, κακόβουλη βλασφημία, κ.ά.) εντοπίζουν τα διαδικτυακά ίχνη των δημιουργών και τους διώκουν αυτεπάγγελτα. Και όπως λένε, όταν πρόκειται για ύβρεις και βλασφημίες για τον Χριστιανισμό (και άλλα φαινόμενα), δεν υπάρχει σάτιρα. Γι’ αυτό και συνέλαβαν τον 27χρονο νεαρό από την Εύβοια.