Πολίτης επιτέθηκε σε φαρμακοποιό σε περιοχή του νομού Ηρακλείου όταν τον ενημέρωσε ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, που καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης καθώς και το περιστατικό που σημειώθηκε στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

«Οι φαρμακοποιοί του νομού Ηρακλείου με έκπληξη και φόβο πληροφορηθήκαμε την επίθεση πολίτη σε συνάδελφο φαρμακοποιό, όταν ο τελευταίος του εξήγησε ως όφειλε ότι έχουμε αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, κατόπιν αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων και λόγω των συσσωρευμένων χρεών της πολιτείας προς τα φαρμακεία» αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για «αποτελέσματα της ανάρμοστης πολιτικής της κυβέρνησης» υποστηρίζοντας ότι «μη μπορώντας να καλύψει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, προσπαθεί ψευδολογώντας και διαστρεβλώνοντας, να στρέψει τον Έλληνα ασθενή εναντίων μας».

Επίσης, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι παρ’ ότι όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό τους, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι κάτω από το βάρος «όλων αυτών των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλο αυτό το διάστημα οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιδρούν όπως ο συγκεκριμένος πολίτης».

Σύμφωνα με τους ίδιους, αν πράγματι η πολιτεία δεν θέλει να σημειωθούν παρόμοια αλλά και χειρότερα περιστατικά, θα πρέπει να προστατέψει τον Έλληνα φαρμακοποιό, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο και όχι να τον στρέψει εναντίον τους.

Τέλος, τονίζουν πως συμπαραστέκονται στο συνάδελφο τους και δηλώνουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν τα μέλη τους.