Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης νοσηλεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετανάστης που δέχθηκε επίθεση κάνοντας ωτοστοπ προς την Αθήνα.

Ο άνδρας που είχε κάταγμα στο πόδι και προσέφυγε στην Ορθοπεδική κλινική, υποστήριξε ότι είχε έρθει στην Κομοτηνή με τις πρώτες παρτίδες των παράνομων μεταναστών που μεταφέρθηκαν, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι διαθέτει νόμιμα έγγραφα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr λόγω έλλειψης χρημάτων, ανέφερε, ότι ξεκίνησε να επιστρέψει στην Αθήνα με ωτοστοπ και ξεκίνησε από την Κομοτηνή με τα πόδια. Αφού έφτασε στο ύψος της Ξάνθης επί της Εγνατίας Οδού, χωρίς να έχει σταματήσει κάποιος οδηγός, τον συνάντησαν άγνωστοι άνδρες οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον άφησαν επιτόπου, τραυματισμένο στο πόδι.

Τελικώς, διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες στην Ορθοπεδική Κλινική πριν πάρει εξιτήριο. Μάλιστα οι ασθενείς που ήταν στο ίδιο δωμάτιο και το προσωπικό της Κλινικής, κατά την αποχώρησή του συγκέντρωσαν χρήματα για να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου εργάζεται, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίζει με σπασμένο πόδι, κάνοντας ωτοστόπ.

Η ταυτότητα όσων των ξυλοκόπησαν δεν μπορεί να διερευνηθεί και μόνο εικασίες -για ρατσιστική βία- έγιναν από τον ίδιο και τους υπόλοιπους ασθενείς στους οποίους ανέφερε την περιπέτειά του και επιβεβαιώνουν την ιστορία.