«Η νέα ομαδική απόδραση κρατουμένων, σήμερα το πρωί, αποκαλύπτει -για μία ακόμη φορά- το τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων στο σύστημα δημόσιας ασφάλειας της χώρας», δήλωσε για την ομαδική απόδραση κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

«Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει λάβει ουσιαστικά κανένα μέτρο, τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους οι αποδράσεις έχουν γίνει ‘θεσμός’. Περιορίζεται απλώς στο να ανακοινώνει τους αριθμούς των κρατουμένων, που κάθε φορά διαφεύγουν, περιμένοντας μοιρολατρικά το που και πότε θα συμβεί το νέο κρούσμα απόδρασης.

Είναι, επιτέλους, καιρός το ‘έθιμο’ αυτό να σταματήσει. Και δε θα σταματήσει, εάν δεν ληφθούν μέτρα. Όπως δεν θα λυθούν συνολικά τα προβλήματα της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα με επικοινωνιακές πολιτικές και με ασκήσεις δημοσίων σχέσεων, παρά μόνο με ριζοσπαστικές αλλαγές.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, προσφέρουμε -και πάλι- την πλήρη στήριξη και συνεργασία μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση, όμως, είναι ώρα επιτέλους να δράσει και να σταματήσει να περιορίζεται στο ρόλο του παρατηρητή ομαδικών αποδράσεων», κατέληξε.