Να εξαιρεθούν οι δικαστές του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου που δικάζουν το αίτημα των γαλλικών αρχών για έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανσβίλι στη Γαλλία, ζήτησε με σχετικό αίτημά της η συνήγορος του εκζητούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατά την υποβολή του αιτήματός της για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση».

Όπως ανέφερε η συνήγορος «ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές…». Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε «ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη…», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανσβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Η διαδικασία ανάπτυξης του αιτήματος εξαίρεσης συνεχίζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο παρουσία του εκζητούμενου Γεωργιανού.