Μιχάλης Μεταξάς, Ελένη Λουλάκη, Γιάννης Κυπριωτάκης και Περικλής Παναγόπουλος. Τι κοινό έχουν;

Είναι τα θύματα τεσσάρων υποθέσεων απαγωγής που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας με τις διαστάσεις τις κάθε υπόθεσης να προκαλούν ακόμη σοκ και δέος…

Δεν εξιχνιάστηκε ποτέ..
.

Μια από τις υποθέσεις απαγωγής που συγκλόνισαν την τοπική κοινή γνώμη και ως σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη είναι η αρπαγή του Μιχάλη Μεταξά.

Τον Φλεβάρη του 1996, ο Μιχάλης Μεταξάς, πατέρας τριών παιδιών και γιος του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Νίκου Μεταξά, ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων «Maris» στην Κρήτη πέφτει θύμα απαγωγής.

Ο Μεταξάς είχε φτάσει στο σημείο όπου είχε παρκάρει το τζιπ του, όταν του επιτέθηκαν πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι. Μία ώρα αργότερα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στη σύζυγό του και αφού της γνωστοποίησαν την απαγωγή, ζήτησαν ένα δισεκατομμύριο δραχμές για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Μετά από τέσσερις μέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, οι απαγωγείς πήραν 50 εκατ. δρχ. και τον απελευθέρωσαν.

Η απαγωγή της μικρής Ελένης

Μια ακόμη συγκλονιστική υπόθεση είναι η υπόθεση απαγωγής της Ελένης Λουλάκη που στις 24 Ιανουαρίου του 1997 σε ηλικία 6 ετών πέφτει θύμα απαγωγής.

Η μικρή Ελένη κόρη του εμπόρου αυτοκινήτων από το Ηράκλειο Δημήτρη Λουλάκη, απήχθη έξω από το ιδιωτικό σχολείο Παγκρήτιο.

Η νηπιαγωγός της μικρής Δήμητρα Καμπά που ήταν και γειτόνισσα της γιαγιάς της, είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του σχολικού λεωφορείου ισχυριζόμενη ότι ήταν η θεία της Ελένης και ότι θα περάσει να την πάρει.

Όπως αποδείχτηκε, η Δήμητρα Καμπά και ο γιος ήταν εκείνοι που σχεδίασα την απαγωγή του παιδιού. Μητέρα και γιος καθώς και άλλα δύο άτομα λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη. Το ποσό που ζήτησαν για την απελευθέρωση ήταν 120 εκατομμύρια δραχμές.

Τραγωδία

Μια απαγωγή που κατέληξε σε τραγωδία ήταν εκείνη του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη που απήχθη στις 18 Μαϊου του 2009 και δυο ημέρες αργότερα εντοπίζεται απανθρακωμένος στο πορτ – μπαγκαζ του αυτοκινήτου του.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τη σύζυγο του επιχειρηματία της ζήτησαν 300.000 ευρώ ως λύτρα.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν 155.000 ευρώ ως λύτρα και υπέδειξαν ένα το σημείο για να αφήσει τα χρήματα.

Της είπαν ότι μετά δυο ώρες θα τον άφηναν ελεύθερο. Όμως αυτό δεν συνέβη…

Δράστες ήταν δύο νεαροί Σύριοι και ένας ελαιοχρωματιστής από τους Ασκούς.

Οι δύο αλλοδαποί ήταν υπάλληλοι του ελαιοχρωματιστή, ενώ ένας από τους δύο Σύριους είχε δουλέψει πριν από χρόνια στον άτυχο επιχειρηματία.

Όπως άφησε να εννοηθεί η αστυνομία, ο Κυπριωτάκης, φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους απαγωγείς του και αυτό φέρεται τελικά ως πιθανή αιτία για τη δολοφονία του.

Υπόθεση Παναγόπουλου

Μια ακόμη υπόθεση στην οποία η Κρήτη είχε… πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009.

Ο Παναγόπουλος πέφτει θύμα απαγωγής μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση των απαγωγέων. Μετά από δεκατρείς μέρες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δεν εντοπίστηκαν ποτέ τα λύτρα -περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ- που καταβλήθηκαν στους απαγωγείς από την οικογένεια του απαχθέντος.

Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια στην απαγωγή που καταλογίζεται στο θρυλικό συνδικάτο του εγκλήματος με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βλαστό και την συμμετοχή 19 ακόμη ατόμων εμπλέκονται και τρεις Κρητικοί από το Ρέθυμνο.

Πηγή: www.prismanews.gr