Ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η απολογία των 23 συλληφθέντων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της σπείρας με τα καλάσνικοφ στην Καβάλα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δεκατρείς, οι εννέα – μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος – αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι δεκατρείς προφυλακίστηκαν με το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι προφυλακισμένοι κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και μαζί με αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι τις επόμενες μέρες θα παραπεμφθούν εκ νέου στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ξεχωριστά για συγκεκριμένες κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερα από δέκα άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία των οκτώ εξ αυτών είναι γνωστά και αναμένεται να συλληφθούν το επόμενο διάστημα.