Ακόμα τρία μέλη του κυκλώματος που είχε στήσει ένα άρτια αργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων των δύο ευρώ στην Επανομή Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν στη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, έγιναν έρευνες σε έξι διευθύνσεις και δύο οχήματα, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν εργαλεία κοπής κερμάτων, υλικά παραγωγής, πλαστά κέρματα των δύο ευρώ και κέρματα ελβετικών φράγκων, πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ και δολαρίων ΗΠΑ, μεγάλη ποσότητα παλαιών νομισμάτων, «κενές» ελληνικές ταυτότητες, καθώς και ποσότητα κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές γραφείου και φορητοί, καθώς και έγγραφα προκειμένου να αναλυθούν περαιτέρω.

Οι δύο κύριοι ύποπτοι, ένας Έλληνας 41 ετών, καθώς και ένας 59χρονος με διπλή υπηκοότητα, βουλγαρική και ελληνική, συνελήφθησαν την Τρίτη στη Χαλκιδική, ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το παράνομο εργαστήριο λειτουργούσε τουλάχιστον δύο μήνες ενώ άγνωστο παραμένει πόσα κέρματα κατασκευάστηκαν στο υπόγειο της Επανομής και πού αυτά διοχετεύτηκαν.