Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε νεαρό φοιτητή της φιλοσοφικής κατηγορούμενο για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος που καταδικάζεται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή, τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης. Όπως είπε όλα ξεκίνησαν όταν έκανε παρατήρηση σε νεαρό ο οποίος έβαφε με σπρέι τον τοίχο. «Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα» είπε ο κ. Συρίγος ο οποίος συμπλήρωσε πως στη συνέχεια τον πλησίασαν άλλα δύο άτομα. «Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι», υποστήριξε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία αρνήθηκε πως ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον καθηγητή και ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα παρέμεινε στο σπίτι του καθώς ήταν άρρωστος. Όπως είπε , είχε δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την επίθεση σε 12μηνη φυλάκιση, με αναστολή και για το λόγο αυτό οι αρχές έφτασαν σε αυτόν. «Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο», είπε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε από το θύμα ενώ πρόσθεσε πως η μοτοσυκλέτα του βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης. «Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος» υπογράμμισε στην αγόρευση της και εισηγήθηκε να χορηγηθεί στον κατηγορούμενο αναστολή. Ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να μην δώσει αναστολή στην ποινή η οποία , όμως, είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.