Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις οι αστυνομικοί έπιασαν εγκληματική ομάδα Γεωργιανών, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε διαμερίσματα και γραφεία διαφόρων περιοχών της Αττικής.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν στην Κυψέλη και τα Πατήσια έξι Γεωργιανοί και αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους. Τρία από τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στις 16 Μαΐου και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες (αλλά και αυτοί που αναζητούνται) είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία άνοιγε τις κλειδαριές των γραφείων και των διαμερισμάτων και αφού ερευνούσε τους χώρους, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η σπείρα έχει διαπράξει πενήντα τέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα: 29 στην Κυψέλη, 7 στου Γκύζη, 6 στα Πατήσια, 3 στα Εξάρχεια, 2 στο κέντρο της Αθήνας, 1 στον Κολωνό, 1 στου Ζωγράφου, 1 στα Πετράλωνα, 1 στον Νέο Κόσμο, 1 στους Αγίους Αναργύρους, 1 στο Νέο Ηράκλειο και 1 στον Πειραιά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού σε δύο διαμερίσματα στην Κυψέλη και σε ένα στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.