Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση της καταδίκης πρώην αντιδημάρχου της Πάτρας για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας καταδίκασε τον πρώην αιρετό Βασίλη Σκαναβή σε κάθειρξη 6 ετών με τριετή αναστολή για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης από την Αλβανία, σύμφωνα με το thebest.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ο πρώην αντιδήμαρχος θα πρέπει να εμφανίζεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη του μήνα.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε έξι έτη τον Θουκυδίδη Καπνίση από την Πάτρα για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης.

Επίσης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον Αλέξανδρο Βέρρα, 33 ετών, από την Πάτρα, για αποπλάνηση ανήλικης.

Κάθειρξη 14 ετών επέβαλε το δικαστήριο στην Κλεοπάτρα Φοτέλι, 27 ετών, από την Αλβανία.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, η 27χρονη φέρεται ότι παρότρυνε δύο ανήλικες 14 ετών από την Αλβανία και την Ελλάδα αντίστοιχα να εξωθούνται στην πορνεία. Τα περιστατικά είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2004, το δίμηνο Ιουλίου -Αυγούστου.

Οι δύο 14χρονες είχαν συνευρεθεί ερωτικά με τους τρεις άνδρες και είχαν πληρωθεί για τις ερωτικές τους υπηρεσίες με ποσά που κυμαίνονταν από 20 έως 50 ευρώ, ανάλογα με τις ερωτικές επιθυμίες του πελάτη.

Η 27χρονη κοπέλα φαίνεται ότι για να κάμψει τις αντιστάσεις των δύο ανηλίκων κοριτσιών τα είχε οδηγήσει σε ένα εστιατόριο στο Καστρίτσι. Εκεί παρέμεναν τρεις άνδρες, άγνωστοι στην ανάκριση, που μόλις είχαν δειπνήσει και ζήτησαν από τα κορίτσια να τα χαϊδέψουν σε απόκρυφα σημεία του σώματός τους δίνοντάς τους από ένα 20 ευρω.

Στη συνέχεια, η Αλβανίδα που καταδικάστηκε γνώρισε τις δύο ανήλικες στους τρεις καταδικασθέντες και εκείνες πήγαιναν μαζί τους ξεχωριστά σε ερωτικά ραντεβού. Οι κατηγορούμενοι τις οδηγούσαν στα διαμερίσματά τους και προχωρούσαν σε ερωτικές περιπτύξεις.

Οι ίδιοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι επρόκειτο για απλή γνωριμία με τις κοπέλες που προχώρησε σε σχέση. Ισχυρισμοί όμως που δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο.