Την παρουσία δικαστικού λειτουργού, μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατά την εξέταση των «προστατευόμενων μαρτύρων» στη ΓΑΔΑ ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι χαρακτήρισαν σημαντική την εξέταση των πέντε μαρτύρων εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

«Πώς θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; Ή εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπάλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;» τόνισαν οι συνήγοροι απευθυνόμενοι στο δικαστήριο σημειώνοντας ότι εκτός από την απόκρυψη των στοιχείων των μαρτύρων, θα καταθέσουν, σύμφωνα με τον νόμο, και με αλλοιωμένη φωνή. «Πώς θα γνωρίζουμε ποιος θα εξετάζεται;» διερωτήθηκαν.

Ένας εκ των συνηγόρων αναφέρθηκε σε διαδικασία που ακολούθησε δικαστήριο  της Πάτρας όπου η κατάθεση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η συνήγορος του  κατηγορούμενου πρώην βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα, ζήτησε και την παρουσία δικηγόρων-όσων το επιθυμούν- στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να παρασταθεί δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού , όπως είπε, ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστατευόμενου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Νοεμβρίου.